Naslovna Politika Odluka o ulasku u Savez za Srbiju može, u budućnosti, da bude opasna po identitet Demokratske stranke

Odluka o ulasku u Savez za Srbiju može, u budućnosti, da bude opasna po identitet Demokratske stranke

3 min read
0
235
Dragoljub Mićunović

Beograd, 9. septembar 2018. – Poslanik i jedan od osnivača Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović ocenio je da Savez za Srbiju mogao brzo da se raspadne kao što je to bio slučaj sa DEPOS-om devedesetih godina i da je jedna od posledica ulaska DS-a u savez to što su otvorena vrata demagogiji.

Savez za Srbiju, politički blok koji čini deset opozicionih partija i pokreta,  osnovan je  2. septembra 2018. u Beogradu.

On je u intervjuu za list Blic od nedelje kazao da odluka DS-a o ulasku u Savez nije dobro promišljena, da unutar nje ima “više marketinga nego sadržaja” i da može da bude opasna u budućnosti po identitet stranke.

Tu se postavlja pitanje autonomnosti i suvereniteta stranke. Ne vidim zašto bismo mi posle 30 godina napuštali jednu modernu, evropsku orijentaciju”, kazao je on upitan o nespojivosti programa DS-a i još jedne članice saveza – pokreta Dveri.

Prema njegovim rečima, o programu Saveza od 30 tačaka se nije diskutovalo, a on ne obuhvata u celosti program DS-a.

Govori se kako to neće biti ideološka saradnja, ali se onda došlo do programa, a program je ipak ideološki karakter. Tako je to ideološka kolacija, a tamo se odluke donose konsenzusom, što znači da je dovoljno da jedna članica ne glasa i nema odluke”, ukazao je on.

Dodao je i da je cilj Saveza za Srbiju smena vlasti Aleksandra Vučića, što nije “dovoljan cilj”, jer bi i posle njega mogao da dođe neko “ko bi želeo sam da vlada”.

Mogu da kažem da imamo posla sa takozvanim mrtvim vremenom. Vreme prolazi, ništa se ne menja niti događa. To je najjopasnije za jedno društvo”, ocenio je Mićunović.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…