Naslovna Civilno društvo OEBS: Srpska verzija vodiča iz oblasti sprečavanja i borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije

OEBS: Srpska verzija vodiča iz oblasti sprečavanja i borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije

1 minuta za čitanje
0
117
OEBS

Beograd, 31. jul 2019. – Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) objavila je i srpsku verziju vodiča za Jugoistočnu Evropu „Uloga civilnog društva u prevenciji i sprečavanju nasilnog ekstremizma i radikalizacije koji vode u terorizam“.

Vodič je izrađen od strane Jedinice za borbu protiv terorizma (ATU) Odeljenja za transnacionalne pretnje (TNTD) OEBS-a.

Uspešne inicijative u oblasti sprečavanja i borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koje vode ka terorizmu zasnivaju se na pristupu uključivanja celokupnog društva, pri čemu se koriste uticaji i aktivnosti civilnog društva, naročito porodica, žena, mladih, edukatora, verskih lidera i lidera zajednica.

Ovaj vodič odražava posvećenost OEBS-a pružanju podrške važnoj ulozi civilnog društva u sprečavanju i borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koje vode ka terorizmu.

Vodič sadrži praktične smernice i korisne osnovne informacije, kako za kreatore politika tako i za i one koji rade na unapređenju inicijativa civilnog društva u vezi sa sprečavanjem i borbom protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koje vode ka terorizmu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Info sesija o programu podrške za medije i organizacije civilnog društva

Beograd, 19. novembar 2019. – USAID-ov Projekat jačanja okruženja za održivost medija otvo…