Naslovna Borba protiv korupcije Okončan postupak po tužbi Ljubomira Jacića, presuda 6. novembra

Okončan postupak po tužbi Ljubomira Jacića, presuda 6. novembra

3 minuta za čitanje
0
998
sudijski čekić

Požarevac, 30. oktobar 2018. – Održano je poslednje ročište u parničnom postupku po tužbi građanina Ljubomira Jacića protiv Grada Požarevca.

Ljubomir Jacić tužbom protiv Grada Požarevca traži da se poništi rešenje o obrazovanju komisije za praćenje Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije (LAP).

Postupak je trebalo da se završi 4.septembra, ali je u dva navrata produžavan.

U poslednjem navratu jer je zakonski zastupnik Grada Požarevca zatražio da sud pribavi izveštaj o tome da li su  sudijski pomoćnici Ankica Hinić i Dalibor Lončar zatražili pisanu saglasnost predsednika Osnovnog suda u Požarevcu za rad u komisiji za izradu LAP-a (Lončar), odnosno komisiji za izbor članova tela za praćenje primene LAP-a.

Izveštaj je u svojstvu dokaza danas pročitan i ispostavilo se da ne postoje pisane saglasnosti predsednika suda da ovi službenici suda budu i članovi navedenih komisija.

U svojstvu svedoka danas je saslušan odbornik Zvonimir Blagojević.

On je rekao da odbornici skupštine grada prilikom izjašnjavanja za članove LAF-a nisu pred sobom imali dokumentaciju na osnovu kojih kriterijuma i merila su ti članovi predloženi.

On je naveo da je na skupštini izneo stav da proces izbora LAF-a u Požarevcu nije bio transparentan, kao i da nije dobio adekvatan odgovor zbog čega je za LAF predloženo troje, a ne 5 kandidata.

Rekao je i da mu je bilo neobično da Jacić i još jedan kandidat koje je od ranije poznavao, pa i po njihovom radu u srodnim telima i aktivnostima usmerenim na ukazivanje korupcije, nisu bili predloženi za članove požarevačkog LAF-a.

Blagojević je rekao i da kao odbornik nema nikakve informacije o aktivnostima požarevačkog LAF-a, kao i da od ranije ima nezvanična saznanja da je predsednik tog tela, Dalibor Lončar podneo ostavku.

Glavna rasprava je okončana i presuda bi trebalo da bude doneta narednog utorka, prenosi Radio Boom 93.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CINS o tolerantnosti Agencije za borbu protiv korupcije prema Siniši Malom

Beograd, 8. jul 2019. – Agencija za borbu protiv korupcije je tokom 2017. godine pokrenula…