Naslovna Kultura Okrugli sto o ulozi i perspektivi muzeja savremene umetnosti

Okrugli sto o ulozi i perspektivi muzeja savremene umetnosti

2 min read
0
227
SEEcult.org

Beograd, 7. jun 2018. – Okrugli sto “Uloga i perspektive muzeja savremene umetnosti” u regionu biće održan 8. juna u 18 sati u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, u organizaciji portala za kulturu Jugoistočne Evrope SEEcult.org, u okviru regionalnog projekta “Svet oko nas – kritički pogledi u regiji”.

Uz fokus na Muzej moderne i savremene umetnosti (MMSU) u Rijeci i Muzej savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu, koji deluju u budućim evropskim prestonicama kulture, razgovor će se odnositi na uslove u kojima muzeji savremene umetnosti danas rade, perspektive njihovog razvoja, odjeke delovanja, kao i na pitanja potencijala njihove socijalizacije i kritičke refleksije.

Takođe, biće reči i o opštoj situaciji u oblasti savremene vizuelne umetnosti u pogledu prostora, finansiranja, formiranja kolekcija i njihovog čuvanja – iz ugla aktera savremene umetničke scene iz institucionalnog i vaninstitucionalnog sektora.

U razgovoru će učestvovati: direktor MMSU u Rijeci Slaven Tolj, direktor MSUV-a Radovan Jokić, menadžerka projekata u KCB-u i bivša direktorka Muzeja grada Beograda Danica Jovović Prodanović i nezavisna kustoskinja i istoričarka umetnosti Maja Ćirić. Razgovor će moderirati istoričarka umetnosti i direktorka Remonta Darka Radosavljević Vasiljević, uz kraći uvod direktorke portala SEEcult.org Vesne Milosavljević u ime organizatora.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Eros Ramacoti objavio prvi singl sa albuma “Vita Ce N’è”

Beograd, 20. oktobar 2018. – Italijanska pop zvezda Eros Ramacoti nedavno je najavio…