Naslovna Društvo Onlajn predavanja o Agendi 2030 i ciljevima održivog razvoja u oblasti zaštite životne sredine

Onlajn predavanja o Agendi 2030 i ciljevima održivog razvoja u oblasti zaštite životne sredine

2 minuta za čitanje
0
143
Agenda 2030

Beograd, 01. avgust 2022. – Beogradska otvorena škola je, u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve” izradila seriju onlajn predavanja o Agendi 2030 i ciljevima održivog razvoja iz oblasti zaštite životne sredine.

Platforma za opštedruštveni dijalog “Održivi razvoj za sve” omogućava uspostavljanje široke diskusije među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u Agendi za održivi razvoj 2030.

To su ciljevi koji nam govore o tome kako da zaustavimo galopirajuće posledice klimatskih promena, kako da održimo reke, mora i okeane plavim i na koji način da prestanemo da uzimamo od prirode više nego što možemo da joj vratimo.

Informišite se o Agendi i njenim principima o zaštiti životne sredine, kroz osam video lekcija koje pokrivaju sledeće ciljeve: 6 – čista voda i sanitarni uslovi7 – Dostupna i obnovljiva energija11 – Održivi gradovi i zajednice12 – Odgovorna potrošnja i proizvodnja13 – Akcija za klimu14 – Život pod vodom15 – Život na kopnu.

Ukoliko vas neka tema dovoljno zainteresuje možete preuzeti i dodatnu skriptu za učenje koja vam pruža mogućnost za još nekoliko sati ozbiljnog čitanja.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: Zašto nema mnogo prijavljenih krivičnih dela protiv životne sredine?

Beograd, 15. avgust 2022. – Prema podacima iz pravosudne statistike imamo veoma mali…