Naslovna Politika Opozicija u Nišu organizuje protest protiv promene vlasništva nad aerodromom

Opozicija u Nišu organizuje protest protiv promene vlasništva nad aerodromom

2 min read
0
201
Aerodrom Konstantin Veliki Niš

Niš, 7 maj 2018. – Opozicione političke organizacije u Nišu pozvale su na protest protiv najavljene predaje vlasništva nad gradskim aerodromom "Konstantin Veliki" Vladi Srbije.

U saopštenju koje prenosi Nova stranka navodi da će protest biti održan ispred Skupštine grada Niša kada bude poznat datum sednice na kojoj će gradski odbornici odlučivati o promeni vlasništva nad aerodromom.

Opozicione stranke pozvale su i odbornike Srpske napredne stranke da umesto partijskih naloga "poslušaju jasan stav svojih sugrađana jer račune polažu upravo njima".

"Podržavamo odlučnost građanskih aktivista i organizacija u borbi protiv otimanja niškog aerodroma, kao i hrabre pojedince koji su u javnosti iznosili istinu potkrepljenu stručnim analizama. Pozdravljamo i stav da je političko delovanje jedino koje može dati rezultate u očuvanju interesa građana i u sprovođenju reformi sistema do dna urušenog od strane naprednjačke vlasti. Zato je važno da borbu zajedničkim snagama, na svim frontovima i sa našim sugrađanima, nastavimo na terenu na kojem je možemo i dobiti-političkom", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Saopštenje su potpisale Demokratska stranka, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Socijaldemokratska stranka.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Švajcarska: Protest zbog nejednakih plata između žena i muškaraca

Bern, 24. septembar 2018. – U Švajcarskoj je oko 20.000 ljudi učestvovalo u p…