Naslovna Politika Opština Grocka nije pomogla Jovanoviću

Opština Grocka nije pomogla Jovanoviću

3 minuta za čitanje
0
213
Milan Jovanović

Beograd, 19. novembar 2019. – Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da je obavestio premijerku Anu Brnabić da novinar Žig infa Milan Jovanović od opštine Grocka nije dobio novčanu pomoć za obnovu izgorele kuće, kao i da je ona obećala da će se baviti rešavanjem tog problema, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Matić je za UNS rekao da je Anu Brnabić zamolio da se pronađe drugi izvor kako bi se završili svi neophodni radovi na kući Jovanovića, prvenstveno spoljna izolacija koja je veoma važna za zimske dane, kao i rekonstrukcija zapaljene garaže.

Verujem da bi se veoma lako skupila sredstva da postoji volja. Dobijam utisak kao da ne žele da se zamere bivšem predsedniku opštine kojem se sudi pod optužbom da je nalogodavac ove paljevine, svojevrsnog pokušaja ubistva Jovanovića i njegove supruge, kao da on sam još vlada Grockom“, rekao je Matić.

On kaže da je “zaista nerazumljivo da opština Grocka ne želi da ispravi bar deo užasne nepravde počinjene” Jovanoviću.

Nedostatak volje da se nadoknadi naneta šteta bar kada je o imovini reč, još jedna je opasna poruka ohrabrivanja nekažnjivosti nasilja nad novinarima“, ocenio je Matić.

Udruženje je podsetilo da je Matić u avgustu sa Jovanovićem i predsednicom opštine Grocka Živadinkom Avramović imao sastanak, a koji je zakazan iz kabineta premijerke Ane Brnabić. Prethodno je Jovanoviću na sastanku Brnabić obećala pomoć za završetak kuće, koja je izgorela u decembru prošle godine.

Matić je tada izvestio predsednicu opštine da je za potpunu rekonstrukciju kuće potrebno još oko milion dinara, kao i o akciji solidarnosti novinara i građana koju je vodila Slavko Ćuruvija fondacija. Predložio joj je da opština napravi sličnu akciju.

Predsednica opštine je rekla da bi mogli da pomognu iz budžeta iz kojeg isplaćuju pomoć građanima kada im se dogodi neki požar i to ne više od 50.000 dinara, a Jovanović je rekao da taj novac daju nekom drugom, rekao je Matić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Izveštavanje medija o nasilju prema ženama u Srbiji je senzacionalističko i bez društvenog konteksta

Beograd, 06. avgust 2020. – U polovini izveštaja o nasilju prema ženama mediji su otkrili …