Naslovna Društvo Pravosuđe Optužnica zbog osnivanja Asomakuma

Optužnica zbog osnivanja Asomakuma

2 minuta za čitanje
0
1,311
Viši sud Beograd

Beograd, 15. maj 2017. (javno.rs) – Dve godine nakon spekatakularnog hapšenja pripremljena je optužnica za grupu koja je osumnjičena da je ukrala identitet Andreju Vučiću.

Beogradski advokat Dragoslav Otašević, branilac jednog od 18 okrivljenih da su učestvovali u nizu krivičnih dela povezanih sa slučajem krađe identiteta Andreja Vučića, još uvek nije dobio rešenje kojim je Viši sud u Beogradu 8. maja 2017. godine potvrdio optužnicu protiv tih osoba.

Branilac prvookrivljenog Dragoslava Joksimovića kaže za BIRN da nakon što mu rešenje o potvrđivanju bude uručeno, počinje da teče rok od tri dana za žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Ukoliko Apelacioni sud prihvati žalbu, tada bi tužilaštvo moralo da uredi optužnicu izvođenjem novih dokaza ili nekom drugom radnjom. Ukoliko žalbe Apelacioni sud ne prihvati, u tom slučaju optužnica stupa na pravnu snagu”, objašnjava Otašević.

Tek nakon toga biće zakazano pripremno ročište i glavni pretres.

Optužnica koja još nije stupila na pravnu snagu, a u čiji deo je BIRN imao uvid, tereti okrivljene za krivična dela prevare, pranja novca i zloupotrebu položaja odgovornog lica. U optužnici se opisuje niz transakcija između fantomskih firmi (navodno osnovanih radi pranja novca i izvlačenja sredstava iz budžeta) i 10 preduzeća koja stvarno posluju na tržištu.

Tekst Jelene Veljković u celosti možete pročitati na portalu javno.rs.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Pravosuđe
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Pokrenut portal za onlajn plaćanje sudskih taksi

Beograd, 15. maj 2021. – Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je Ministarst…