Naslovna Civilno društvo Osnovana “Inicijativa za Požegu”

Osnovana “Inicijativa za Požegu”

3 min read
0
660
Inicijativa za Požegu

Požega, 14. maj 2018. – Nakon tri meseca građanskog protesta protesta u Požegi, osnovano je Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“, za koje je rečeno da će pokušati da vlast u tom gradu vrati građanima.

Za održavanje osnivačke skupštine je simbolično odabran Dan pobede nad fašizmom, a simbilično značenje ima i mesto njenog održavanja – Srednja Dobrinja, požeško selo u kome je rođen Miloš Obrenović.

Aleksandar Divović, koji je izabran za predsednika Upravnog odbora i zastupnika „Inicijative za Požegu", objasnio je za Danas da je time obeležen Dan pobede nad fašizmnom, čije se „palanačke aveti“, kako je rekao „pomaljaju i u toj lokalnoj zajednici“. S druge strane, podseća, u Srednjoj Dobrinji je rođen Miloš Obrenović, koji je, kako je naveo, „preduzimao najveće inicijative u Srbiji u 19.veku“.

Naši ciljevi su borba protiv bahatosti, partokratije, nepoštovanja zakona i političkog primitivizma lokalne vlasti, kršenja osnovnih građanskih prava i svega što se dešava u Požegi“, kazao je Divović za Danas i objasnio da je u pitanju nestranačka organizacija, koju čine ljudi koji nisu kompromitovani i koji nemaju veliko političko iskustvo, ali da će biti dragoceni saveti onih koji su postigli uspeh, a nisu se kompromitovali.

Inicijativa za Požegu“, kako je rekao, zalagaće se za kontrolu lokalne vlasti i njenu departizaciju, transparentnost u radu opštinskog rukovodstva i posebno za učešće građana u političkom životu, kroz javne rasprave, tribine, edukacije i druge oblike aktivizma, a namerava da učestvuje i na lokalnim izborima, kada oni budu raspisani.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Konkurs za učešće na obuci „Priprema projekata u okviru programa Kreativna Evropa“

Beograd, 24. septembar 2018. – U organizaciji Antena kultura deska Srbija, 22. i 23.…