Naslovna Civilno društvo Osnovano prvo udruženje Roma preduzetnika u Srbiji

Osnovano prvo udruženje Roma preduzetnika u Srbiji

3 minuta za čitanje
0
462
partnerstvo

Niš, 14. avgust 2020. – Sa ciljem pružanja pomoći romskim preduzetnicima formirano je prvo udruženje Roma preduzetnika u Srbiji.

Zainteresovani za članstvo u ovom udruženju mogu se prijavivti preko telefona 061/6580-983, e-maila na rediserbia@redi-ngo.eu navodeći ime i prezime, broj telefona i vrstu delatnosti koju obavlja potencijalni član/ica ili popunjavanjem prijavnog formulara.

REDI (Roma Entrepreneurship Development Initiative) je inicijator formiranja ovog udruženja i namerava da romskim preduzetnicima pruži priliku da jedinstveno istupaju i zalažu se za svoje poslovne interese.

Preduzetnici će, na ovaj način, povećati svoju konkurentnost i ostvariti svoje ekonomske ciljeve, kažu u ovom udruženju.

Udruženju mogu pristupiti registrovani i neregistrovani Romi preduzetnici, svaki građanin Srbije koji želi da sarađuje sa romskim preduzetnicima, Romi sakupljači sekundarnih sirovina i sezonski radnici u poljoprivredi i voćarstvu.

Zatim, vlasnici romskih kompanija za otpad i građevinski radnici, čistači i domaćice, a naročito se ohrabruju za pridruženje Udruženju Romkinje preduzetnice.

Kako je navedeno u saopštenju, novoformirano udruženje trudiće se da pruži podršku postojećim romskim preduzetnicima u njihovom poslovanju kao i u procesu legalizacije njihovih poslova.

Članstvom u udruženju dobija se pristup svim informacijama iz oblasti ekonomije i mogućnostima za preduzetnike (programi, aktivne mere zapošljavanja, bespovratna sredstva, državni podsticaji za podržavanje preduzetništva) i besplatna tehnička podrška, neophodna radi konkurisanja za ove mere.

Kako bi se ojačalo preduzetništvo i pružila podrška Romima u njihovim poslovnim idejama, udruženje će raditi na stvaranju partnerstva sa organizacijama, poslovnim udruženjima iz Srbije, navedeno je u saopštenju.

Članstvom u udruženju, svaki pojedinac/ka imaće koristi od tehničke podrške i ostvarivanja konkurentnosti na tržištu.

Pored toga, udruženje raditi na uspostavljanju saradnje sa međunarodnim donatorskim organizacijama, sa državnim i opštinskim institucijama, piše u saopštenju i dodaje se da će članovi imati priliku da poboljšaju svoje veštine i znanja učestvujući u edukativnim treninzima, prenosi Media&Reform centar Niš.
.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…