Naslovna Civilno društvo Otvaranje Prajd info centra uvod u ovogodišnju Nedelju ponosa

Otvaranje Prajd info centra uvod u ovogodišnju Nedelju ponosa

2 minuta za čitanje
0
322
LGBT

Beograd, 14. avgust 2018. – Organizacioni odbor Beograd Prajda 2018. saopštio je da je otvaranje Prajd info centra zakazano za četvrtak, 16. avgusta u 11:00h u u ulici Kralja Milana 20.

Kako navode iz organizacionog odbora, Prajd Info Centra predstavlja uvod u ovogodišnju Nedelju ponosa koja će se održati od 10 – 16. septembra.

Prajd Info Centar predstavlja prvi javni prostor u centru grada u kojem će građani svakog dana moći da se informišu o Beograd Prajdu i aktivnostima koje sprovode organizacije koje se bave pravima LGBT zajednice.

Radno vreme će biti svakog dana od 10:00 – 20:00h. Otvaranje Prajd Info Centra je od izuzetne važnosti za LGBT zajednicu koja je i dalje nedovoljno vidljiva u Srbiji.

Aktivnosti koje će se odvijati u Prajd Info Centru usmerene su ka povećanju informisanosti društva o problemima LGBT zajednice, a ujedno će i omogućiti otvoreniji pristup informacijama o Beograd Prajdu kao najznačajnijoj javnoj manifestaciji, koja ima za cilj unapređivanje ljudskih prava određene društvene grupe.

Nedelja ponosa će obuhvatati više od 50 različitih događaja, uključujući Međunarodnu konferenciju o ravnopravnosti brakova, Prajd Forum, izložbe, pozorišne predstave, filmske projekcije, javne diskusije, predavanja i žurke.

Prajd Info Centar će biti mesto gde će se odvijati neke od aktivnosti organizacija koje se bave pravima LGBT zajednice pre, tokom i posle same Nedelje ponosa.

O svakoj od navedenih aktivnosti se građani mogu lično informisati u Prajd Info Centru, gde će ih dočekati volonteri sa svim potrebnim informacijama.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Srpski PEN centar povodom poništavanja ili zamrzavanja konkursa za kulturu

Beograd, 26. mart 2020. – Srpski PEN centar izražava najdublju zabrinutost povodom o…