Naslovna Kultura Otvoren konkurs Gradovi u fokusu 2018.

Otvoren konkurs Gradovi u fokusu 2018.

2 min read
0
542
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja

Beograd, 5. januar 2018. – Do 26. januara 2018. otvoren je konkurs Gradovi u fokusu 2018.

Iz Ministarstva kulture i informisanja kažu da se ovim konkursom pruža prilika lokalnim samoupravama da u značajnoj meri unaprede rad institucija kulture i tako utiču na poboljšanje kvaliteta života u lokalnim zajednicama.

U cilju što uspešnijeg sprovođenja konkursa odnosno kako bi lokalne samouprave imale više vremena za raspisivanje javnih nabavki i efikasnu realizaciju odabranih projekata, Ministarstvo kulture i informisanja je po prvi put raspisalo konkurs Gradovi u fokusu pre početka kalendarske godine na koju se konkurs odnosi.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve lokalne samouprave da valjano i na vreme pripreme svu potrebnu dokumentaciju i uzmu učešće na konkursu čija je osnovna namera da podstakne razvoj lokalnih samouprava i doprinese decentralizaciji kulturnog života i ravanomernoj dostupnost kulturnih sadržaja svim građanima Srbije.

U protekle dve godine na konkursima „Gradovi u fokusu“ podržano je 16 projekata iz isto toliko gradova – Novog Bečeja, Kikinde, Zrenjanina, Kragujevca, Užica i Šapca u 2016. godini, Bačke Palanke, Vlasotinca, Sremske Mitrovice, Šida, Vranja, Kraljeva, Bele Palanke, Mionice, Trstenika i Kučeva u 2017. godini, sredstvima u ukupnom iznosu od 291.963.442 dinara.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Šabić: Javno iznošenje ličnog stava o kršenju društvenih pravila ne može i ne sme se zabraniti ni jednom pojedincu, pa ni Povereniku

Beograd, 15. oktobar 2018. – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaš…