Naslovna Kultura Film Otvoren konkurs za 10. međunarodni festival kratkog filma MikroFAF

Otvoren konkurs za 10. međunarodni festival kratkog filma MikroFAF

2 min read
0
108
MikroFAF

Beograd, 6. jun 2019. – Udruženje „Satibara” poziva autore „uradi-sam” filma svih uzrasta i zanimanja da prijave svoje radove na konkurs jubilarnog desetog izdanja međunarodnog festivala kratkog filma MikroFAF.

Deseti MikroFAF ove godine će se održati 10-13. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Kategorije za koje se autori mogu prijaviti su:

Kratki „uradi-sam” film. Odnosi se na filmove svih tematskih interesovanja, rodova i tehnika izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni…), nastale bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

Nezavisni kratki film. Podrazumeva filmove koji ne odgovaraju gorenavedenim „uradi-sam” kriterijumima jer uključuju filmske profesionalce, ali su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih i producentskih pritisaka.

Power Film. Da bi nešto izguralo i istrajalo do svog desetog izdanja, potrebna je snaga – individualna, kolektivna, mentalna i fizička. U prvom redu, potrebna je moć ljubavi i posvećenosti. Zbog toga ovogodišnje izdanje MikroFAF-a želi da posveti posebnu pažnju filmovima koji slave pozitivnu i kreativnu snagu. Takođe, zanimaju nas filmovi koji se bave borbom protiv destruktivne moći. Pošaljite nam vaše filmove koji se bave snagom i moći, bez obzira na žanr i filmsku vrstu.

Juniorski film.Budući da je poslednjih godina primetan kvantitativan i kvalitativan napredak u pogledu učešća veoma mladih autora, u svom jubilarnom izdanju MikroFAF uvodi i ovu specijalnu kategoriju, za mlade autore koji u momentu nastanka filma nisu imali više od 18 godina.

Detaljnije informacije o propozicijama konkursa nalaze se na sajtu organizatora festivala.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Film
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Mileta Prodanović dobitnik književne nagrade „Kočićevo pero“

Beograd, 21. jun 2019. –  Mileta Prodanović dobitnik je književne nagrade „Kočićevo pero“ …