Naslovna Kultura Film Otvoren konkurs za 10. međunarodni festival kratkog filma MikroFAF

Otvoren konkurs za 10. međunarodni festival kratkog filma MikroFAF

2 minuta za čitanje
0
297
MikroFAF

Beograd, 6. jun 2019. – Udruženje „Satibara” poziva autore „uradi-sam” filma svih uzrasta i zanimanja da prijave svoje radove na konkurs jubilarnog desetog izdanja međunarodnog festivala kratkog filma MikroFAF.

Deseti MikroFAF ove godine će se održati 10-13. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Kategorije za koje se autori mogu prijaviti su:

Kratki „uradi-sam” film. Odnosi se na filmove svih tematskih interesovanja, rodova i tehnika izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni…), nastale bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

Nezavisni kratki film. Podrazumeva filmove koji ne odgovaraju gorenavedenim „uradi-sam” kriterijumima jer uključuju filmske profesionalce, ali su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih i producentskih pritisaka.

Power Film. Da bi nešto izguralo i istrajalo do svog desetog izdanja, potrebna je snaga – individualna, kolektivna, mentalna i fizička. U prvom redu, potrebna je moć ljubavi i posvećenosti. Zbog toga ovogodišnje izdanje MikroFAF-a želi da posveti posebnu pažnju filmovima koji slave pozitivnu i kreativnu snagu. Takođe, zanimaju nas filmovi koji se bave borbom protiv destruktivne moći. Pošaljite nam vaše filmove koji se bave snagom i moći, bez obzira na žanr i filmsku vrstu.

Juniorski film.Budući da je poslednjih godina primetan kvantitativan i kvalitativan napredak u pogledu učešća veoma mladih autora, u svom jubilarnom izdanju MikroFAF uvodi i ovu specijalnu kategoriju, za mlade autore koji u momentu nastanka filma nisu imali više od 18 godina.

Detaljnije informacije o propozicijama konkursa nalaze se na sajtu organizatora festivala.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Film
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Zadužbina objavila imena članova žirija Nagrade Milan Mladenović

Beograd, 26. maj 2020. – Članovi žirija Nagrade Milan Mladenović za 2020. godinu biće muzi…