Naslovna Civilno društvo Otvoren konkurs za najbolje tekstove o borbi protiv diskriminacije i promociji tolerancije

Otvoren konkurs za najbolje tekstove o borbi protiv diskriminacije i promociji tolerancije

2 minuta za čitanje
0
165
Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Beograd, 9. jun 2019. – Poverenik za zaštitu ravnopravnosti raspisao je, povodom 16. novembra – Međunarodnog dana tolerancije, konkurs za godišnju medijsku nagradu za najbolje tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije, saopšteno je iz tog tela.

Konkurs je otvoren do 5. septembra 2019.

Nagrada, peta po redu, dodeljuje se uz podršku Misije OEBS, a pravo učešća imaju novinari svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili priloge na teme konkursa, u periodu od 5. septembra 2018. do 5. septembra ove godine.

Kriterijumi na osnovu kojih će se učesnici ocenjivati su prepoznavanje fenomena diskriminacije, doprinos smanjivanju stereotipa i predrasuda, afirmativno izveštavanje, promovisanje ravnopravnosti i upotreba rodno osetljivog jezika.

U obzir će se uzimati radijski i televizijski prilozi u trajanju od najduže tri minuta, i najduže 30 minuta za reportaže.

Medijske tekstove i priloge potrebno je poslati na poverenik@ravnopravnost.gov.rs a prijava za konkurs treba da sadrži medijski prilog/tekst i kraću biografiju sa kontaktima autora/autorke.

Dodaje se da format prijave za radio i televiziju treba da sadrži link sa emitovanim prilogom, a za štampane i internet medije, link i objavljen tekst u PDF formatu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Vlada španske pokrajine Navare dodeljuje nagradu za mir Staši Zajović

Beograd, 18. septembar 2019. – Vlada španske pokrajine Navare (Gobierno de Navarra/Nafarro…