Naslovna Politika Otvoren poziv novinarima da se prijave za medijska putovanja u EU

Otvoren poziv novinarima da se prijave za medijska putovanja u EU

2 minuta za čitanje
0
172
EU granica

Beograd, 08. mart 2020. – Projekat „Puls Evrope – medijske posete EU“ raspisao je poziv za učešće novinara u medijskim putovanjima.

Poziv će biti otvoren tokom čitavog trajanja projekta, s tim što će se lista zemalja ažurirati svaka tri meseca.

Za period april-jul 2020. godine planirano je da se medijske posete organizuju u sledećim zemljama: Nemačka, Hrvatska i Slovenija, Francuska.

Poziv je otvoren za sve medije u Srbiji – nacionalne, regionalne i lokalne, elektronske, štampane i internet – uz uslov poštovanja Etički kodeks i profesionalnih i etičkih standarda.

Novinari koji žele da učestvuju treba da podnesu predlog teme koju bi obrađivali u pojedinačnoj zemlji EU i njen kratak sinopsis, kao i da dobiju dozvolu redakcije-nadležnog urednika za odlazak na putovanje.

Projekat će obezbediti sve troškove putovanja, boravka kao i troškove noinarskog rada u inostranstvu. Prijavni formular dostupan je ovde.

Projekat “Puls Evrope” počeo je u februaru 2020. i trajaće do avgusta 2022. godine. Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi Gete institut u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije i Centrom za kulturnu dekontaminaciju.

Najmanje 20 poseta medija iz Srbije evropskim zemljama biće organizovano tokom projekta. Medijske posete traju četiri dana tokom kojih novinari realizuju svoje reportaže/priloge.

Učesnici medijskih putovanja dobiće punu organizacionu i logističku podršku projekta tokom medijskih poseta. Osim tih aktivnosti, planirano je organizovanje i nekoliko poseta novinara iz evropskih zemalja Srbiji, kao i više debata o evropskim temama širom Srbije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Radojević: Odgovorna profesija, kao što je novinarstvo, mora sa sobom da nosi dozu lične odgovornosti

Beograd, 31. mart 2020. – U vanrednom stanju, nažalost, stanje u tablodima je redovn…