Naslovna Civilno društvo Otvoren poziv za Mentorsku podršku javnom zagovaranju u vezi javnih politika na lokalnom i nacionalnom nivou

Otvoren poziv za Mentorsku podršku javnom zagovaranju u vezi javnih politika na lokalnom i nacionalnom nivou

2 minuta za čitanje
0
167
sastanak

Beograd, 16. jul 2019. – Resurs centar za organizacije civilnog društva u Srbiji otvorio je poziv za organizacije civilnog društva i neformalne grupe za mentorsku podršku inicijativama na lokalnom i nacionalnom nivou.

Resurs centar za organizacije civilnog društva u Srbiji ima cilj da ojača kapacitete udruženja i neformalnih grupa za rad i sprovođenje javnih politika.

U okviru ovog poziva organizacije civilnog društva i neformalne grupe mogu da kandiduju svoje inicijative, komentare i predloge za izmenu, ili formulisanje javnih politike.

Odabrane organizacije i grupe će sa saradnicima Resurs centra raditi na osmišljavanju, planiranju i sprovođenju kampanje javnog zastupanja. Izabrani predstavnici udruženja ili neformalnih grupa imaće priliku da utiču na javne politike.

Ukupno će biti podržano 45 inicijativa naredne dve godine.

Mentorsku podršku sprovođenju inicijativa pružiće eksperti/kinje i stručnjaci/kinje u oblasti javnog zagovaranja koji su kvalifikovani za temu za koju se organizacija/grupa prijavljuje.

Resurs centar čini konzorcijum organizacija: Građanske inicijative, BUM, FORCA, Narodni parlament, Trag fondacija, Catalyst Balkans, Srbija u pokretu i Centar za socijalne politike.

Detaljnije informacije o pozivu možete pročitati na sajtu Resurs centra za OCD u Srbiji.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Apelacioni sud da pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku da zločini protiv neistomišljenika ne mogu da ostanu nekažnjeni

Beograd, 06. jul 2020. – Fondacija „Slavko Ćuruvija“ ocenila je da će odluka Apelacionog s…