Naslovna Civilno društvo Otvoren poziv za prijave na “Drinsku letnju školu” 2022.

Otvoren poziv za prijave na “Drinsku letnju školu” 2022.

3 minuta za čitanje
0
101
Drina

Beograd, 04. jul 2022. – Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) u saradnji sa Forumom ZFD Srbija i Nezavisnim društvom novinara Vojvodine pozvala je mlade srednjoškolce/ke, studente/kinje, novinare/ke, aktiviste/kinje, umetnike/ce od 18 do 30 godina iz Srbije da se prijave na obrazovni program “Drinska letnja škola”.

Rok za prijave je 22. jul do 15 sati.

Drinska letnja škola” predstavlja četvorodnevni program koji ima za cilj da kroz niz interaktivnih predavanja, projekcije filmova, radionica i poseta učesnice/ke upozna sa činjenicama koje si tiču ratne prošlosti sa fokusom na najmasovnija kršenja ljudskih prava na području Bosne i Hercegovine.

Kroz program “Drinske letnje škole” učesnici/ce će imati priliku da razgovaraju i saznaju više o političkom kontekstu devedesetih godina, tranzicionoj pravdi, pravnim kvalifikacijama zločina i poricanju, ulozi medija tokom ratnih dešavanja i mirovnim praksama.

Poslednjeg dana škole, učesnici će imati priliku i da posete Memorijalni centar “Potočari-Srebrenica” u Bosni i Hercegovini.

Ideja ovog programa je da učesnici/ce steknu znanje o odnosu države i društva prema žrtvama, utvrđenim činjenicama i izgradnji mira u regionu Zapadnog Balkana.

Drinska letnja škola” biće održana od 31. jula do 3. avgusta 2022. godine u Beogradu i Bajinoj Bašti.  Program počinje uvodnim javnim predavanjem 31. jula u Beogradu, odakle se organizovanom prevozom putuje u Bajinu Baštu gde će održati sva ostala predavanja.

Ako nisi siguran/na da imaš sve informacije o ratu u Bosni i Hercegovini, želiš da saznaš više ali nemaš sa kim da razgovaraš o tome? Onda je ovo program za tebe! Na obali reke Drine, koja se često navodi kao simbol podela, razgovaraćemo o činjenicama, pravu, pravdi, politici i miru“, navodi se u pozivu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Beogradski Prajd 2023. biće održan 9. septembra

Beograd, 26. septembar 2022. – Beogradska Parada ponosa zakazana je za drugi vikend …