Naslovna Politika Otvorena javna rasprava o medijskoj strategiji

Otvorena javna rasprava o medijskoj strategiji

2 minuta za čitanje
0
282
Vlada Republike Srbije

Beograd, 1. februar 2019. – Javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji počela je 31. januara i trajaće do 1. marta, saopštila je Vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

U okviru javne rasprave, koju sprovodi Kabinet predsednice vlade, biće organizovana i četiri okrugla stola i to 19. februara u Novom Sadu, 22. februara u Nišu, 25. februara u Čačku i 27. februara u Beogradu.

U javnoj raspravi i na okruglim stolovima učestvovaće predstavnici medijskih i novinarskih udruženja koja su činila Radnu grupu za izradu medijske strategije, što je dogovoreno na nedavnom sastanku predsednice Vlade Ane Brnabić sa članovima te radne grupe, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je pored članova Radne grupe, u izradi Medijske strategije učestvovao i veliki broj eksperata, predstavnika međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva, medija, medijskih javnih servisa, akademske javnosti.

Primedbe, predlozi i sugestije u vezi sa Nacrtom strategije dostavljaju se Kabinetu do 1. marta ove godine na i-mejl adresu medijska.strategija@gov.rs, navodi se u saopštenju.

Po završetku javne rasprave, Kabinet predsednice vlade analiziraće sve sugestije, predloge i primedbe svih učesnika javne rasprave i pripremiće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Grupa Socijalisti i demokrate: Vučić bezobzirno ignorisao bezbednost građana radi političke koristi

Brisel, 08. jul 2020. – Grupa Socijalisti i demokrate (S&D) u Evropskom parlamentu (EP…