Naslovna Društvo Otvorena vrata pravosuđa: Moja prava u slučaju (ne)zakonitog prisluškivanja

Otvorena vrata pravosuđa: Moja prava u slučaju (ne)zakonitog prisluškivanja

2 minuta za čitanje
0
133
priskuškivanje

Beograd, 05. mart 2020. – U okviru projekta “Otvorena vrata pravosuđa” objavljen je praktičn vodič “Moja prava u slučaju (ne)zakonitog prisluškivanja“.

Projekat “Otvorena vrata pravosuđa” realizuje koalicija 12 udruženja koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj ovog vodiča je da sažeto i razumljivim jezikom pojasni građanima i građankama kako funkcioniše zakonito prisluškivanje u Srbiji.

Internet platforma Otvorena vrata pravosuđa je digitalni portal edukativnog karaktera, kreiran da omogući građanima i građankama lakše informisanje o pravosuđu.

U vodiču su sadržani odgovori na osnovna pitanja, poput – ko sme da me prisluškuje, zašto i pod kojim uslovima, šta to tačno podrazumeva prisluškivanje, kome mogu da se obratim da zaštitim svoja prava ukoliko sam prisluškivan/a ili sumnjam da me prisluškuju.

Da bismo zaštitili svoja prava od mogućih zloupotreba, treba prvo da ih poznajemo, da razumemo zaštitne mehanizme i da prepoznamo institucije koje su nadležne da nam pomognu, navode realizatori projekta “Otvorena vrata pravosuđa”.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Galup: oko 56% ispitanika u Srbiji smatra da najgori period epidemije korona virusa tek dolazi

Cirih, 31. mart 2020. – Oko 60% građana Srbije zabrinuto je zbog pandemije korona vi…