Naslovna Civilno društvo Otvorene prijave na trening o dezinformacijama i tehnikama provere sadržaja

Otvorene prijave na trening o dezinformacijama i tehnikama provere sadržaja

3 minuta za čitanje
0
246
istraživanje

Novi Sad, 19. februar 2020. – Novosadska novinarska škola (NNŠ) organizuje trening o dekonstrukciji dezinformacija za studente novinarstva iz Novog Sada, Beograda i Niša kao i za druge zainteresovane mlade novinare.

Rok za prijavu na trening je 25. februar.

Trening za 15 odabranih učesnika i učesnica biće održan 6. i 7. marta u Novom Sadu.

Za trening se mogu prijaviti student/kinja novinarstva ili srodne oblasti ili kandidati koji rade u nekom mediju. Organizatori navode da će se voditi računa o jednakoj teritorijalnoj zastupljenosti učesnika.

Učesnici će na treningu steći praktične veštine u identifikaciji dezinformacija i monitoringu izvora lažnih informacija. Učesnici će biti osposobljeni da identifikuju mreže dezinformacija, da pronađu autentičan izvor neke izjave, priče i tvrdnje, da prepoznaju lažne naloge na društvenim mrežama, da verifikuju autentičnost fotografija i video zapisa i da izveštavaju o lažnim vestima.

Trening je dizajniran tako da učesnicima pruži znanja o ovoj temi kroz primere, dostupne onlajn alate i iskustva novinara koji rade na dekonstrukciji lažnih vesti.

Predavači na treningu biće saradnice Novosadske novinarske škole i novinarke redakcije Fake News Tragač.

Novosadska novinarska škola pokriće troškove puta za učesnike van Novog Sada, kao i troškove smeštaja za učesnike iz Beograda (petak na subotu) i Niša i udaljenijih mesta (petak na subotu ili dve večeri ako je neophodno). Obroci i osveženje za učesnike biće organizovani takođe na treningu. Učešće je besplatno.

Sva pitanja koja imate možete poslati na mejl organizatorke darija@novinarska-skola.org.rs ili pozvati Novosadsku novinarsku školu na broj + 381(0)21/42 41 64

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNDP: Kampanja “Tiče me se” – Za komšiluk koji ne zatvara oči pred nasiljem

Beograd, 25. novembar 2020. – Povodom obeležavanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ž…