Naslovna Civilno društvo Otvorene prijave radova za međunarodnu konferenciju “Rod i pravosuđe: teorija i praksa u različitim kontekstima”

Otvorene prijave radova za međunarodnu konferenciju “Rod i pravosuđe: teorija i praksa u različitim kontekstima”

2 minuta za čitanje
0
352
boginja pravde

Sarajevo, 24. jun 2019. – Atlantska inicijativa iz Sarajeva organizuje međunarodnu konferenciju “Rod i pravosuđe: teorija i praksa u različitim kontekstima”,

Konferencija će se održati 28.-31. oktobra 2019. u Sarajevu.

Svrha ove interdisciplinarne konferencije, navode organizatori, je da se istraži oblast roda i pravosuđa u različitim kontekstima i učesnicima/ama ostavi prostor da razmene svoje izazove i napretke u ovoj oblasti, kao i informacije o istraživanjima i dobrim praksama.

Konferencija je zamišljena kao razmena teorije i prakse, čime se stvaraju vredni inputi za članove/ice pravosudne zajednice, ali i organizacije civilnog društva, akademsku zajednicu i istraživače/ice iz različitih oblasti, izvan okvira prava, imajući u vidu mnoštvo područja na koja utiče navedeno ukrštanje pitanja rodne ravnopravnosti i pravosuđa.

Do 22. jula 2019. otvorene su prijave za radove i predloge prezentacija (slati ih na e-mail adresu conference@atlantskaincijativa.org)  od naučnika i praktičara koji se bave spektrom različitih disciplina, uključujući, između ostalog: pravo, antropologiju, kriminologiju, obrazovanje, etničke studije, rodne studije, političke nauke, psihologiju, javnu politiku, socijalni rad i sociologiju.

Očekuju se i pozdravljaju poređenja između kultura i različitih regiona, navode iz Atlantske inicijative.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Zelena komuna 22: Otvorene prijave za Građanski savet za čist vazduh u Valjevu

Valjevo, 20, septembar 2021. – Udruženja građana “iRevolucija” „Lokalni odgovor “i „…