Naslovna Kultura Otvorene prijave za drugi regionalni konkurs za nagradu “Milan Mladenović”

Otvorene prijave za drugi regionalni konkurs za nagradu “Milan Mladenović”

3 minuta za čitanje
0
495
Milan Mladenović

Beograd, 01. jun 2020. – Zadužbina Milana Mladenovića objavila je novi regionalni konkurs za nagradu “Milan Mladenović” za koju mogu da konkurišu autori sa prostora bivše Jugoslavije muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Konkurs je otvoren do 30. juna 2020. godine, a dobitnika druge po redu nagrade odabraće žiri u sastavu: Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi.

Dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30. juna 2019. godine i 30. juna 2020. godine.

Objavljenim delima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko sajta Zadužbine Milan Mladenović između 1. i 30. juna 2020.

Novčani iznos nagrade je 2.000 evra.

Prijava na konkurs sadrži i saglasnost podnosioca prijave da Zadužbina može objaviti prijavljeno delo na kompilaciji finalista iz člana 10 Pravila o dodeljivanju Nagrade Milan Mladenović, u slučaju da prijavljeno delo uđe među 12 najbolje plasiranih na konkursu.

Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva nagrada “Milan Mladenović”, ona neće biti dodeljena ove godine.

Nagrada “Milan Mladenović” ustanovljena je radi podsticanja muzičkog stvaralaštva koje krase osobine svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića, frontmena Ekatarine Velike.

Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. septembra, za muzičko delo sa rečima od izuzetne umetničke vrednosti.

Nagrada je prvi put dodeljena 2019. godine, a dobitnik je beogradski bend Artan Lili – za kompoziciju “D.E.P.R.A.”

Nagrada je svečano uručena u Narodnoj biblioteci Srbije na rođendan legendarnog beogradskog i jugoslovenskog muzičara Milana Mladenovića (1958-1994), frontmena Ekatarine Velike.

U užem izboru bilo je ukupno 12 bendova, koji su odabrani na osnovu javnog konkursa.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Džeger: Antivakseri su ljudi sa kojima ne vredi raspravljati

London, 27. Apr 2021. – Jedan od najznačajnijih rok muzičara svih vremena Mik Džeger…