Naslovna Kultura Film Otvorene prijave za EURODOC radionicu

Otvorene prijave za EURODOC radionicu

1 minuta za čitanje
0
102
EuroDoc

Brisel, 26. avgust 2020. – Otvorene su prijave za EURODOC radionicu koja je namenjena producentima sa dokumentarnim filmom u razvoju, kao i stručnjacima koji su uključeni u finansiranje ili TV prikazivanje dokumentarnih filmova.

Rok za prijavljivanje: 1. novembar 2020.

Radionica se održava u periodu mart – oktobar 2021. godine. Na radionici će učestvovati 30 odabranih profesionalaca koji će biti deo godišnjeg programa.

EURODOC podstiče razvoj projekata dokumentarnog filma sa visokim standardom kvaliteta i kreativnosti.

Prihvatljive su sve vrste dokumentarnih filmova, kao i eseji i eksperimentalni filmovi koji odražavaju raznolikost žanrova i različite oblike kinematografskih pristupa. Projekti se ocenjuju na osnovu njihovog umetničkog sadržaja i njihovog stadijuma u razvoju.

EURODOC dodeljuje stipendiju koja pokriva ili učešće na radionici i / ili troškove boravka. Stipendija se dodeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Estonija, Gruzija, Grčka, Mađarska, Island, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina, Tunis).

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Film
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Bakić: Novi saziv parlamenta će biti neka vrsta rđavog rijalitija

Beograd, 13. septembar 2020. – Sociolog Jovo Bakić, profesor Filozofskog fakulteta u…