Naslovna Civilno društvo Otvorene prijave za Evropsku nedelju mladih u okviru programa Erasmus+

Otvorene prijave za Evropsku nedelju mladih u okviru programa Erasmus+

2 minuta za čitanje
0
424
Konkurs Evropska komisija

Brisel, 16. maj 2020. – Evropska komisija je objavila poziv za podnošenje predloga projekata za Evropsku nedelju mladih u okviru programa Erasmus+.

Rok za podnošenje predloga projekata je 28. jul 2020.

Budžet inicijative je 5 miliona evra i cilj je podržati mreže organizacija za mlade koje deluju na lokalnom nivou širom Evrope.

Pandemija koronavirusa odvojila je mlade od njihovih prijatelja, kolega i uobičajenih svakodnevnih aktivnosti. Mladi su suočeni i s nesigurnostima u pogledu mogućnosti zapošljavanja, društvenog života i slobodnog vremena. Organizacijama za mlade potrebna je podrška pri savetovanju i izradi smernica za mlade u ovom kriznom razdoblju kako bi im se pomoglo da steknu životne veštine i pripreme se za budućnost.

Više informacija o odgovoru programa Erasmus+ na trenutnu krizu možete pronaći ovde i ovde.

Pandemija COVID-a 19 ugrožava društvene i ekonomske izglede mladih. Organizacije za mlade moraju im pomoći, sada i u budućnosti. Sektor za mlade može pokrenuti pozitivne mere i biti deo održivog dugoročnog oporavka. Cilj poziva koji smo objavili je podrška organizacijama za mlade kako bi mogle preuzeti aktivnu ulogu u pogledu učešća i solidarnosti, u skladu s izazovima povezanima s digitalnim veštinama i zelenim načinom života”, izjavila je Marija Gabrijel, komesarka EU za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade.

Ovaj je poziv namenjen organizacijama civilnog društva za mlade od kojih se očekuje da predlože projekte u koje je uključeno najmanje pet partnera iz pet različitih zemalja koji su sposobni mobilisati mlade u partnerstvima u zemljama akterima programa Erasmus+.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Pokrenuta kampanja “Vakciniši se”

Beograd, 28. april 2021. – Inicijativa koju čine 141 nevladina organizacija i medij,…