Naslovna Politika Evropska unija Otvorene prijave za nagradu za građansku solidarnost posvećenu borbi protiv korona virusa

Otvorene prijave za nagradu za građansku solidarnost posvećenu borbi protiv korona virusa

2 minuta za čitanje
0
92
EESC

Brisel, 23. jul 2020. – Evropski ekonomski i socijalni odbor (EESC) nagradiće do 29 inicijativa iz EU i Velike Britanije, čiji su pokretači pokazali izuzetnu solidarnost u borbi protiv korona virusa i ublažavanju razarajućih posledica.

Rok za podnošenje prijava je 30. septembar 2020. u podne. Svečanost dodele nagrada održaće se u januaru 2021. tokom plenarnog zasedanja EESC u Briselu.

EESC je raspisao Nagradu za građansku solidarnost, nagradu posvećenu posebnoj temi „Civilno društvo protiv COVID-a 19”, koja će ove godine zameniti tradicionalnu godišnju Nagradu za civilno društvo.

Nagradom za građansku solidarnost nagradiće se kreativne i uspešne inicijative pojedinaca, organizacija civilnog društva i privatnih preduzeća koji su dali značajan doprinos svladavanju krize izazvane korona virusom i teških i višestrukih posledica, čime će se ojačati evropska solidarnost i doprineti stvaranju evropskog identiteta zasnovanog na zajedničkim vrednostima EU.

EESC nagradom nastoji povećati vidljivost inicijativa, podići svest o njihovoj važnosti i na taj način odati počast svim osobama koje su se borile protiv korona virusa, pokazavši hrabrost, predanost, solidarnost i značajan osećaj odgovornosti.

Mogu se prijaviti kandidati koji imaju boravište odnosno sedište u EU, ali i osobe, preduzeća i organizacije civilnog društva s boravištem odnosno sedištem u Velikoj Britaniji.

Premda je većina britanskog stanovništva glasala za Bregzit i mada ta zemlja sada napušta EU, EESC želi pokazati da ne namerava prekinuti veze s civilnim društvom u toj bivšoj državi članici, već da naprotiv želi održavati bliske odnose.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Izveštavanje medija o nasilju prema ženama u Srbiji je senzacionalističko i bez društvenog konteksta

Beograd, 06. avgust 2020. – U polovini izveštaja o nasilju prema ženama mediji su otkrili …