Naslovna IT Događaji Otvorene prijave za novi krug programa Prekvalifikacije za IT namenjen zaposlenim kandidatima

Otvorene prijave za novi krug programa Prekvalifikacije za IT namenjen zaposlenim kandidatima

4 minuta za čitanje
0
517
programiranje

Beograd, 8. novembar 2018. godine – Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisala je novi krug programa Prekvalifikacija za IT i to za kandidate koji su zaposleni. 

Krajnji rok za prijavu kandidata na program je 20. novembar 2018. godine.

Za razliku od sličnog kruga koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje i koja se odnosila na nezaposlene kandidate, ovaj krug prekvalifikacija odnosi se samo na zaposlene i to one kandidate koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru koga je do sada obučeno 800 polaznika, sve sa ciljem da kao budući junior programeri lakše pronađu posao u IT sektoru. Program je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.

Do sada su okončana dva kruga prekvalifikacija za ukupno 800 polaznika, treći krug i to za nezaposlene koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje je u toku, dok je Kancelarija za IT i eUpravu danas raspisala krug namenjen zaposlenim kandidatima. U ovom krugu prekvalifikacija želimo da, pored učenja standardnih programskih jezika, omogućimo da budući polaznici nakon završetka programa dobiju određeno znanje i šansu za unapređenje svoje karijere. Predavanja će biti prilagođena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova. Program će trajati 9 meseci uz obaveznu praksu u IT kompanijama“, izjavio je Doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da će testiranje prijavljenih kandidata biti organizovano početkom decembra, a test će meriti sposobnost kandidata da se brzo prilagođava i uči. U prvom krugu kandidati će raditi jedan online test i oko 1.500 najboljih kandidata sa online testiranja će proći u drugi krug. Drugi krug testiranja će početi krajem decembra i vršiće ga izvođači obuka. Početak obuka očekuje se u drugoj polovini januara, a kandidati koji prođu prvi krug selekcije moći će da biraju školu u kojoj će pohađati obuke.  

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Događaji
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNS dodelio nagrade najboljim novinarima u 2020. godini

Beograd, 21. decembar 2020.  – Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je novinarske…