Naslovna Kultura Književnost Otvorene prijave za program prevođenja “Traduki”

Otvorene prijave za program prevođenja “Traduki”

2 min read
0
333
Traduki

Berlin, 21. jul 2018. – Traduki program otvorio je prijave za podršku prevođenja beletristike, savremenih naučnopopularnih knjiga kao i književnosti za decu i mlade 20 i 21. veka.

Naredni rokovi za predaju traduki-formulara su 1. septembar 2018. godine i 1. februar 2019. godine.

Traduki je evropska mreža za književnost i knjige, u kojoj učestvuju Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Lihtenštajn, Nemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Švajcarska.

Program podrške za prevođenje beletristike, savremenih naučnopopularnih knjiga kao i književnosti za decu i mlade 20 i 21. veka ima za cilj podsticati razmenu između zemalja učesnica.

Posebna pažnja poklanja se prevodiocima čiji je delovanje, kao posrednika među kulturama, projektu dalo ime. Susreti između autora, prevodilaca, izdavača, bibliotekara, kritičara i književnih naučnika podstiču razmenu podataka i jačaju saradnju na evropskoj i međuregionalnom nivou.

U sklopu TRADUKI projekta podstiču se prevodi sa nemačkog na albanski, bosanski, bugarski, hrvatski, makedonski, crnogorski, rumunski, srpski i slovenski, sa tih jezika na nemački kao i  između tih jezika.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Književnost
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Šabić: Javno iznošenje ličnog stava o kršenju društvenih pravila ne može i ne sme se zabraniti ni jednom pojedincu, pa ni Povereniku

Beograd, 15. oktobar 2018. – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaš…