Naslovna Civilno društvo Otvorene prijave za radionicu kreativnog pisanja

Otvorene prijave za radionicu kreativnog pisanja

3 minuta za čitanje
0
213
radionica

Beograd, 24. april 2022. – Do 4. maja otvorene su prijave za radionicu kreativnog pisanja.

Radionica se održava u okviru projekta Helsinškog odbora za ljudska prava “Da nam raznolikost bude realnost – Izgradnja inkluzivnog društva kroz obrazovanje i kulturu”, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Radionica će biti održana tokom 27, 28. i 29. maja u inspirativnoj kući ideja u Mokrinu – Mokrin House i vodiće je jedan od naistaknutijih savremenih pisaca, Saša Ilić.

Poziv je otvoren za  stvaraoce do 35 godina starosti, sa iskustvom pisanja koje ne mora biti obimno niti dugotrajno. Uz to, potencijalni učesnici/ce treba da su odlučni da svoj talenat usmere ka izgradnji solidarnijih međuljudskih odnosa i pravednijeg društva u Srbiji.

Za polaznike/ce pripremljena su zanimljiva predavanja renomiranih pisaca i praktičan rad uz mentorstvo nagrađivanog i na druge načine dokazanog društveno anažovanog pisca.

Mentor će usmeravati rad polaznika/ca radionice na definisanju teme, kreiranju glavnog lika, pronalaženju pripovedačkog glasa, vežbanju konkretnog pisanja dijaloga, monologa, opisa, retrospektivnog, prospektivnog pripovedanja, upotrebe tuđeg govora, kako bi se jedna lična, ujedno i društveno relevantna situacija mogla posredovati kroz književni tekst.

Krajnji proizvod radionice predstavljale bi kratke priče polaznika/ca, koje bi bile objavljene a potom i predstavljane širom Srbije.

Radionica je besplatna, uz pokrivene troškove smeštaja u višekrevetnim sobama, ishrane i bezalkoholnog osveženja. Put do Mokrina i nazad biće organizovan, sa polaskom iz Beograda. Učesnicima sa prebivalištem izvan Beograda biće pokriveni troškovi prevoza do i od mesta sastajanja radi zajedničkog puta a u visini autobuske ili vozne karte.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Beogradski Prajd 2023. biće održan 9. septembra

Beograd, 26. septembar 2022. – Beogradska Parada ponosa zakazana je za drugi vikend …