Naslovna Politika Evropska unija Otvorene prijave za radionicu „Kulturno nasleđe u funkciji razvoja kulturnog turizma“

Otvorene prijave za radionicu „Kulturno nasleđe u funkciji razvoja kulturnog turizma“

2 min read
0
250
Forum Kreativna Evropa 2018

Beograd, 10. jun 2018. – Kulturni turizam je jedan od najbrže rastućih vidova turizma današnjice sa učešćem od 40% u evropskom turizmu.

Upravo kulturno nasleđe često predstavlja okosnicu razvoja turizma, dok turizam može doprineti njegovom očuvanju, revitalizaciji i promociji, i pored ekonomskog efekta, unaprediti svest i brigu o kulturnim resursima.        

U okviru trećeg dana Foruma Kreativna Evropa 2018, 22. juna u prostoru Vukove zadužbine, s početkom u 10 časova biće održana radionica „Kulturno nasleđe u funkciji razvoja kulturnog turizma“.

Radionicu vodi Lana Gunjić, diplomirani turizmolog i master menadžer u kulturi.

Radionica je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi i svim zainteresovanim za razvijanje projekata kulturnog turizma, a naročito onima koji se pripremaju za konkurisanje na program Kreativna Evropa.

Cilj radionice je da podstakne učesnike na razmišljanje u pravcu interpretacije i korišćenja kulturnog nasleđa za kreiranje novih turističkih sadržaja.

Učesnici radionice će se upoznati sa pojmom i značajem kulturnog turizma, kao i primerima projekata u Srbiji i Evropi. Glavni deo radionice biće posvećen radu u grupama u cilju osmišljavanja i razvijanja projektnih aktivnosti i načinu korišćenja kulturnog nasleđa u svrhu razvoja turizma, a na određenom primeru kulturnog resursa u Srbiji.

Zainteresovani za učešće u radionici potrebno je da popune prijavu do petka 15. juna u 12 časova. Broj učesnika u radionici je ograničen, prenosi Desk Kreativna Evropa Srbija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…