Naslovna Civilno društvo Otvorene prijave za Školu ljudskih prava za mlade

Otvorene prijave za Školu ljudskih prava za mlade

2 min read
0
588
seminar

Beograd, 11. maj 2018. – Škola ljudskih prava za mlade, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u partnerstvu sa Inicijativom mladih za ljudska prava, održaće se u Beogradu od 28. maja do 2. juna 2018. godine.

Poslednji rok za prijavljivanje je 21. maj 2018. godine.

Cilj ove škole je, između ostalog, da mlade ljude (učenike i učenice I, II, III i IV razreda srednjih škola sa područja cele Srbije) upozna sa teorijom i idejom ljudskih prava, principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, i da kod vas podstakne razvoj kritičkog mišljenja.

Obaveštenje o izboru učesnika Škole poslaćemo prijavljenima do 23.05.2018.

Škola je besplatna, što znači da će troškovi puta, hrane, smeštaja, predavanja, poseta kulturnim događajima i radnih materijala ići na teret organizatora.

Polaznici/ce Škole biće smešteni u centru Beograda, a u prostorijama Kuće ljudskih prava (Kneza Miloša 4) će se održavati sva predavanja i radionice Škole. Učesnici će dobiti opravdanja za izostanak u redovnim školama.

Detaljne informacije o programu Škole i ostalim pojedinostima dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Školu posle procesa odabira na osnovu ocene popunjenih upitnika.

 

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Konkurs za učešće na obuci „Priprema projekata u okviru programa Kreativna Evropa“

Beograd, 24. septembar 2018. – U organizaciji Antena kultura deska Srbija, 22. i 23.…