Naslovna Politika Otvorene prijave za takmičenje „Zoran Đinđić Hakaton“

Otvorene prijave za takmičenje „Zoran Đinđić Hakaton“

2 min read
0
239
Zoran Đinđić

Beograd, 2. mart 2019. – U susret obeležavanju šesnaeste godišnjice od ubistva prvog demokratski izabranog predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, Fondacija dr Zoran Đinđić i Demokratska stranka organizuju „Zoran Đinđić Hakaton“.

Reč je o timskom takmičenju za unapređenje prisustva lika i dela dr Zorana Đinđića na Internetu, saopštili su organizatori.

Hakaton je takmičenje, na kom tim ljudi planira, dizajnira i razvija svoj online projekat, bilo da li je to aplikacija, kviz, web stranica, igra ili nešto sasvim drugo u roku od 24 časa. Takmičenje je namenjeno mladima od 15 do 30 godina i održaće se 9. i 10. marta u Beogradu.

Prijave su otvorene do 4. marta 2019. godine na www.hakatonzoranđinđic.rs. Osim prijava kompletnog tima, moguće su i pojedinačne prijave zainteresovanih.

Cilj hakatona, dodaje se, je kreiranje online alata/aplikacija koji će približiti mladima lik i delo dr Zorana Đinđića i učiniti ga digitalno prisutnijim.

Tokom 24 sata trajanja hakatona, svi izabrani timovi imaće zadatak da stvore originalan i funkcionalan koncepti/ili nacrt softvera na temu: ‘Znanje je moć – ako je neznanje moć posledice su teške’. Prilikom ocenjivanja, najviše će se ocenjivati originalnost ideje, zatim očekivana funkcionalnost gotovog proizvoda, ali i tehnička ispravnost izvedenog rešenja“, navodi se u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kampanja ekstremnih desničarskih partija nastoji da, za izbore za Evropski parlament, privuče mlade

Brisel, 16. maj 2019. –  Krajnje desničarske evropske partije udvaraju se mladi…