Naslovna Kultura Film Otvoreni konkurs za učešće na Interakciji i Interdoc-u

Otvoreni konkurs za učešće na Interakciji i Interdoc-u

2 min read
0
132
interakcija

Požega, 9.mart 2019. – Nezavisni filmski centar „Filmart“ iz Požege je raspisao konkurse za učešće na 14. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2019“ i 9. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2019“.

Ovogodišnja „Interakcija“ održaće se od 12. do 29.avgusta, kada će petnaest studenata filmskih akademija iz različitih krajeva sveta, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Ivanjici i Užicu.

Istovremeno, sa realizacijom druge faze kampa, od 19. do 29. avgusta, održaće se „Interdoc“, tokom koga će afirmisani dokumentaristi iz regiona – Vladimir Perović, Nebojša Slijepčević i Mladen Matičević, podeliti znanje i iskustvo iz dokumentarnog filma sa grupom od 20 polaznika.

Na konkursu za učešće na kampu, koji je otvoren do 20. aprila, mogu se prijaviti studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma. Konkurs za učešće na masterklasu je otvoren do 10. juna i, osim studenata filmskih škola, mogu se prijaviti filmski i televizijski profesionalci, kao i svi koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu od naših izuzetnih predavača“, objasnio je Dejan Petrović, direktor „Filmarta“.

Na dosadašnjnim kampovima učestvovala su 234 mlada filmska umetnika iz 57 zemalja, snimljeno je 47 dokumentarnih filmova i osvojeno 15 nagrada na filmskim festivalima širom sveta, dok je na masterklasu učestvovalo 113 učesnika iz 43 zemlje.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Film
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Na Kosovu ostvareno samo 22% prioriteta reformske agende EU

Priština, 16. maj 2019. – Prištinski Institut EPIK, koji se bavi pitan…