Naslovna Borba protiv korupcije Panel diskusija o finansiranju političkih stranaka u Srbiji

Panel diskusija o finansiranju političkih stranaka u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
1,404

U Palati Srbija održana panel diskusija pod nazivom „Finansiranje političkih stranaka u Srbiji – efekti kontrole“ u organizaciji Agencije za borbu protiv korupcije, uz podršku Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast USAID i Misije OEBS u Srbiji.

Na panelu su kao uvodničari govorili: Tatjana Babić, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Peter Burkhard, šef Misije OEBS u Srbiji i Gordon Dugud, zamenik šefa misije Ambasade SAD.

U panelu o efektima primene propisa koji regulišu finansiranje političkih aktivnosti govorili su Radoslav Sretenović, predsednik Državne revizorske institucije, Marijana Trifunović – Stefanović iz Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast USAID, a Izveštaj o finansiranju političkih subjekata u 2014. godini predstavila je Katarina Klara Dakić, pomoćnica direktora u Sektoru za kontrolu finansiranja političkih aktivnosti.

U panelu o kontroli finansiranja političkih aktivnosti iz perspektive političkih subjekata, organizacija civilnog društva i medija govorili su: Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije iz Srpske napredne stranke, Vladimir Goati, predsednik Transparentnosti Srbija, Đorđe Vuković, programski direktor CESID i Zoran Gavrilović, direktor Biroa za društvena istraživanja.

Sažetak o Izveštaju o finansiranju političkih subjekata u 2014. godini možete preuzeti ovde.

Izveštaj o finansiranju političkih subjekata u 2014. godini u celini možete preuzeti ovde.

Izvor: Agencija za borbu protiv korupcije

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

SELDI: Srbija neefikasna u borbi protiv korupcije

Beograd, 17. maj 2021. – Srbija je, u antikorupcijskom izveštaju mreže organizacija …