Naslovna Vesti Srbija Pavićević: Izlazak “Jedan od pet miliona” na izbore neće imati posledice po bojkot

Pavićević: Izlazak “Jedan od pet miliona” na izbore neće imati posledice po bojkot

2 minuta za čitanje
0
226
Đorđe Pavićević

Beograd, 31. januar 2020. – Profesor Fakulteta političkih nauka (FPN) Đorđe Pavićević ocenio je danas da odluka Udruženja “Jedan od pet miliona” da izađe na izbore neće imati mnogo posledica po bojkot izbora.

Njihova odluka nema veliki uticaj, a značajan deo lokalnih organizacija Udruženja se ogradio, kao i ličnosti koje su predstavljale Udruženje“, izjavio je Pavićević za agenciju Beta.

Na pitanje može li izlazak ovog udruženja da umašnji šanse manjih stranaka koje bi učestvovale na izborima, profesor FPN smatra da još nije poznato da li će Udruženje izaći samostalno ili u koaliciji.

Govoreći o lokalnim izborima i delu opozicije koji bojkotuje izbore, kao i o opštinama u kojima je opozicija na vlasti, Pavićević je rekao da “ima argumenata da se na lokalne izbore izađe jer je neophodno manje novca i ne zavisi se od lokalnih medija u toj meri“.

Povodom spekulacija o mogućnosti da neke opozicione stranke na izbore izađu kao grupe građana, Pavićević je odgovorio da je to pitanje politike koju opozicija želi da sprovede.

Ako žele na lokalne izbore trebalo bi da to javno saopšte, lošija je varijanta da to rade preko grupa građana“, zaključio je Pavićević.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Novi oblici različite integracije Zapadnog Balkana sa EU mogu biti bolji put ka većem ekonomskom razvoju regiona

Beograd, 16. septembar 2020. – Nastojanje Evropske unije tokom protekle dve decenije…