Naslovna Društvo Obrazovanje Petnica poziva učenike i učenice da se prijave za Letnju naučnu školu

Petnica poziva učenike i učenice da se prijave za Letnju naučnu školu

3 minuta za čitanje
0
1,605
Istraživačka stanica Petnica

Valjevo, 03. maj 2017. – Istraživačka stanica "Petnica" kod Valjeva poziva učenike i učenice sedmih razreda da se do 15. maja prijave za Letnju naučnu školu, koja će biti održana u septembru.

Kako je saopšteno, u toj ustanovi imaju tradiciju dugu 35 godina u organizovanju dvonedeljnog naučno-obrazovnog programa za učenike završnih razreda osnovnih škola.

Letnja naučna škola je višedisciplinarni program uvodjenja zainteresovanih đaka u osnovne metode nauke i istraživačkog rada. Đaci će moći da se angažuju u aktivnostima iz oblasti astronomije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije i računarstva, a baviće se i fotografijom, te izradom svojih novina.

Tokom rada sa dve grupe osnovaca u Letnjoj naučnoj školi biće angažovan veći broj naučnih i stručnih saradnika Petnice.

U Istraživačkoj stanici ističu kako je veoma važno da učenici koji se prijave za Letnju naučnu školu "budu lično zainteresovani uz solidno znanje školskog gradiva" jer su programi te škole "visoke selektivnosti i kondenzuju neke sadržaje koji se u Petnici primenjuju i u radu sa srednjoškolcima i studentima".

Dodaje se da Petnica raspolaže vrhunskim uslovima za smeštaj, boravak i rad đaka i studenata tokom čitave godine na oko 7.500 kvadratnih metara.

Svrstana je u sam vrh svetskih institucija za vanškolsko naučno obrazovanje mladih.

Polaznicima su dostupni kabineti sa savremenom opremom, zbirke ahreološkog materijala, stena i minerala, biljaka i životinja, te bogata biblioteka sa domaćom i stranom literaturom, više od stotinu računara i bežični internet.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Obrazovanje
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNSS: Izveštaj o nastavi 2020/21. godine iz perspektive učenika i učenica

Beograd, 26. novembar 2021.  Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) je predstavila Izveštaj o …