Naslovna Politika Petričić: Samoodbrana postaje udruženje, ali bez ambicija da postane politička stranka

Petričić: Samoodbrana postaje udruženje, ali bez ambicija da postane politička stranka

2 minuta za čitanje
0
117
Dušan Petrićić, karikaturista

Beograd, 5. septembar 2019. – Član grupe Samoodbrana karikaturista Dušan Petričić izjavio je da je ona trenutno u fazi organizovanja kao udruženje građana i da nema ambiciju da preraste u klasičnu političku partiju.

Dakle, iz jedna relativno otvorene forme – grupe istomišljenika koja se sastajala u određenim vremenskim intervalima i, do sada, pokušala da komunicira sa javnošću uglavnom preko aktivnosti i izjava pojedinaca, članova grupe – ide korak dalje, ka organizaciji koja će pružiti mogućnost za neuporedivo preciznije i aktivnije delovanje“, rekao je Petričić za list Danas, najavljujući registraciju grupe.

On je rekao da „naše društvo poslednjih osam godina živi na totalno iskrivljenoj i naglavce postaljenoj retorici, u kojoj je laž i prevara osnovni generator i kriterijum“.

To je dovelo do potpunog haosa, konfuzije i neverice koja prati svaki pokušaj dobronamernih i dobromislećih pojedinaca da zaustave sunovrat i restartuju ovu zemlju i obeznađenu društvenu energiju“, ocenio je Petričić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nema važnijeg zadatka od vraćanja društveno političke scene na poziciju zdravog, slobodnog i istinitog informisanja i poštovanja beskrupolozno urušenih institucija.

To je uslov bez kojeg nema vazduha i života, a jedino u tako zagađenim atmosferskim uslovima ova vlast opstaje„, naglasio je Petričić.

On je naveo da će Samoodbrana raditi sa idejom da prema potrebi i okolnostima udružuje snage sa drugim, istomislećim grupama, i u Beogradu i u unutrašnjosti bez ambicija da preraste u klasičnu političku partiju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Skupština Srbije izabrala nove članove REM-a

Beograd, 14. februar 2020. – Skupština Srbije izabrala je Slobodana Cvejića i Višnju…