Naslovna Politika Pištaljka: Firmi koju je osnovao Nebojša Krstić Službeni glasnik daje 7.000.000 za oglašavanje

Pištaljka: Firmi koju je osnovao Nebojša Krstić Službeni glasnik daje 7.000.000 za oglašavanje

2 min read
0
1,289
Jelena Trivan, Nebojša Krstić

Beograd, 30. novembar 2017. – Iako ima svoj Sektor za marketing i odnose s javnošću, Javno preduzeće „Službeni glasnik“ će ove godine za iste poslove platiti oko 150.000 evra firmama „Nova Communications“, koju je osnovao javni funkcioner Nebojša Krstić i koja je do pre tri meseca bila u njegovom vlasništvu, i „Red Communication“ kojom rukovodi Danijela Popović Jurić.

„Službeni glasnik” je 28. jula ove godine raspisao konkurs za „Usluge PR i marketing podrške, promocije i prodaje proizvoda izdavačke delatnosti JP Službeni glasnik, Pravno-informacionog sistema RS i ostalih službenih izdanja“, a 22. septembra za „Oglašavanje u štampanim medijima“.

Firma „Red Communication“ će za poslove marketinga i PR-a (odnosa s javnošću) u narednih godinu dana zaraditi deset miliona dinara sa PDV-om, dok je Krstićeva bivša firma „Nova Communications“ za oglašavanje u medijima dobila nešto više od sedam miliona dinara sa PDV-om.

Medijski savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića Nebojša Krstić je, kako je objavilo Udruženje novinara Srbije, do 6. septembra ove godine bio vlasnik dve marketinške agencije: „Nova Communications“ i „Nova PR Public Relations“. Prema podacima Agencije za privredne registre, obe firme su od tada u vlasništvu njegove saradnice Jasmine Stojanov, bivše Tadićeve šefice informativne službe.

Tekst Biljane Živančević, u celosti, možete pročitati na portalu Pištaljka.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…