Naslovna Kultura Playade: Novo izdanje pesme “Plava ptica” uz violinu i vokale

Playade: Novo izdanje pesme “Plava ptica” uz violinu i vokale

2 minuta za čitanje
0
579
Playade "Plava ptica"

Beograd, 01. jun 2020. – Kreativna obrada pesme „Plava ptica“ u izvođenju Ljubice Damčević i Julijane Vincan, neodoljiva je verzija čuvene numere koju je komponovao Sanja Ilić na tekst glumca Irfana Mensura.

Bend “Playade” nedavno je predstavio kreativnu obradu pesme „Frka“.

U manje od četiri minuta, ovaj inspirativni duo pružio je neobično izdanje poznate pesme, a opet veoma skladno i lepo izaranžirano od strane Ljubice, koja je i odsvirala violinu i otpevala sve prateće vokalne deonice.

Posebnu čaroliju dodaje glas Julijane, članice grupe „Playade“.

Snimanje kreativnih obrada pesama koje su mi drage sa ljudima koji me oduševljavaju je postala već redovna stvar. Primećujem da svaka nova saradnja donese nešto potpuno drugačije, obogati me duhovno i profesionalno, od svakoga sam dosta toga naučila i dodala još nešto svom umetničkom izražaju. Dodatnu težinu celoj priči daje i spot koji smo radile u magičnom ambijentu „Muzeja nauke i tehnike“. Sve energije su se lepo poklopile i veoma smo zadovoljne rezultatom, a primećujemo da se i ljudima sviđa, što je ustvari i najbitnije“, rekla je Vincan.

Ovaj bend objavio je i obradu pesme „Stand by me“.

Snimanje i dizajn zvuka radio je Vladimir Preradović „Lord“, a snimanje i video montažu Željko Kovačević „Foto Mrvica“.

Sama pesma je nastala 1993. godine, za potrebe predstave „Plava ptica“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP). Izvornu verziju pesme pevali su glumci JDP-a i u to vreme bila je apsolutni hit na RTS-u i drugim televizijama.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Džeger: Antivakseri su ljudi sa kojima ne vredi raspravljati

London, 27. Apr 2021. – Jedan od najznačajnijih rok muzičara svih vremena Mik Džeger…