Naslovna Civilno društvo Počasna članska karta NUNS-a reditelju Goranu Markoviću

Počasna članska karta NUNS-a reditelju Goranu Markoviću

2 minuta za čitanje
0
321
Goran Marković

Beograd, 14. jun 2019. – Povodom godišnjice osnivanja Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Izvršni odbor je doneo odluku da u ovoj godini za počasne članove proglasi Lasla Vegela, Gorana Markovića i Branislava Gutu Grubačkog, u znak priznanja za njihov doprinos ostvarenju ciljeva NUNS-a.

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić je u prostorijama tog udruženja uručio počasnu člansku kartu i plaketu proslavljenom reditelju i profesoru Fakulteta dramskih umetnosti Goranu Markoviću, koji zbog zauzetosti nije mogao da prisustvuje nedavnoj proslavi NUNS-a održanoj u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Bodrožić je podsetio da je cilj NUNS-a da “slobodno novinarstvo i pluralistički mediji postanu neupitne činjenice” i da u ostvarenju tog cilja Udruženje ima mnoge saborce, formalno izvan profesije, ali suštinski povezanih sa novinarstvom i medijima.

Marković, Vegel i Grubački su dosegli visoke domete u svojim profesijama i uz to dokazali javnim delovanjem svoju etičnost i hrabrost i bili uvek za slobodu misli i reči“, izjavio je Bodrožić.

Zahvaljujući se na imenovanju, Marković je rekao da mu je drago što je postao počasni član tog udruženja koje dve i po decenije istrajava u zaštiti prava novinara i bori se za slobodne medije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Gradska vlast u Valjevu bez rezultata i građanskog učešća u rešavanju problema aerozagađenja

Valjevo, 16. decembar 2021. – Gradska vlast u Valjevu je bez rezultata u rešavanju p…