Naslovna Civilno društvo Početak humanitarne kampanje “Podržimo Putokaz”

Početak humanitarne kampanje “Podržimo Putokaz”

4 minuta za čitanje
0
909

Niš, 04. jul 2017. – Medija centar Niš 06. jula (sa početkom u 11 časova) biće domaćin konferencije Centra za podršku porodici “Putokaz''.

O doprinosu lokalne zajednice kroz podršku deci i porodicama i mogućnosti za održivost u budućnosti” govoriće Ana Anačkov, menadžerka Centra “Putokaz”, Svetlana Damnjanović, saradnica za prikupljanje sredstava u Fondaciji SOS Dečija sela Srbija i predstavnici partnera na projektu.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati ostvareni kroz dosadašnji rad Centra “Putokaz”, kao i početak humanitarne kampanje “Podržimo Putokaz”, koja je pokrenuta krajem juna, sa ciljem prikupljanja sredstava koja će obezbediti održivost rada ovog Centra za podršku porodici u narednom periodu.

Centar za podršku porodici „Putokaz“, kao jedan od programa jačanja porodica koje sprovode SOS Dečija sela Srbija, već četvrtu godinu pruža pomoć i podršku marginalizovanim i socijalno i ekonomski najugroženijim porodicama u Nišu.

Tokom dosadašnjeg rada, podržano je  oko 300 porodica, veliki broj dece i mladih, ostvarena je saradnja sa brojnim institucijama i organizacijama u lokalnoj zajednici i dat je doprinos podizanju svesti o važnosti poštovanja dečijih prava.

Kao deo nevladine, humanitarne organizacije SOS Dečija sela, Centar „Putokaz“ je svoj rad finansirao iz različitih projekata i uz pomoć donacija. Prošle godine  su uspeli da obezbede finansiranje projekta i nastavak rada  zahvaljujući donatorskoj podršci.

Da bi usluge koje pruža “Putokaz”, a koje su, po proceni korisnika i stručnih radnika,  potrebne i značajne za lokalnu zajednicu, postale održive, Centru “Putokaz” je potrebna donatorska podrška.

Zbog toga je prošle nedelje pokrenuta kampanja čiji je cilj prikupljanje donacija za nastavak rada i održivost usluga Centra “Putokaz”. Građanima i kompanijama je upućen poziv da uplatama na žiro račun 160-373368-31, putem putem online donacije ili slanjem SMS poruke na broj 6323 podrže dalji rad ovog centra.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NVO ASTRA: Pandemija izmenila tokove trgovine ljudima

Beograd, 01. decembar 2020. – Pandemija korona virusa je izmenila tokove trgovine lj…