Naslovna Civilno društvo Početak kampanje “JA u centru pažnje”

Početak kampanje “JA u centru pažnje”

2 minuta za čitanje
0
1,108
Medija centar Beograd

Beograd, 19. april 2017. (EPuS) – Medija centar biće domaćin događaja kojim će Evropski pokret u Srbiji započeti kampanju “JA u centru pažnje” koja treba da prikupi mišljenja građana i građanki Srbije o kvalitetu javnih usluga. Događaj je zakazan za 20. april sa početkom u 11 časova.

Evropski pokret u Srbiji će u narednim mesecima prikupljati iskustva građana sa javnim uslugama u tri oblasti – u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kod izdavanje ličnih dokumenata i upisa u vrtiće , predškolske ustanove i osnovne škole.

Kampanja “JA u centru pažnje” obuhvata veb portal, TV nastupe, aktivnosti na društvenim mrežama, organizaciju javnih događaja i prikupljanje ocena i iskustava od građana i građanki. Ovako prikupljene povratne informacije o javnim uslugama, biće korišćenje za pripremu predloga politika za nadležna ministarstva, kako bi unapredili svoje usluge.

Na konferenciji za novinare, Evropski pokret u Srbiji će predstaviti preliminarne rezultate istraživanja javnog mnjenja o zadovoljstvu javnim uslugama i omogućiti diskusiju o nalazima sa predstavnicima ministarstava zdravlja i unutrašnjih poslova.

Kampanja je deo projekta Partnerstvom do dobre JAvne uprave koji ima cilj poboljšanje kvaliteta javnih usluga u Srbiji finansiranih novcem poreskih obveznika. Projekat realizuje Evropski pokret u Srbiji, a finansiran je iz sredstava Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…