Naslovna Civilno društvo Počinje Nedelja ponosa ispred gradske skupštine u Beogradu

Počinje Nedelja ponosa ispred gradske skupštine u Beogradu

2 min read
0
175
LGBT

Beograd, 9.septembar 2018. – Ovogodišnja Nedelja ponosa biće otvorena u ponedeljak, 10. septembra, okupljanjem u podne na platou ispred Skupštine Grada Beograda.

Prajd Info Centar otvoren je u Beogradu kao prvi javni prostor namenjen informisanju građana o događajima u vezi s Nedeljom ponosa i Paradom ponosa.

Tokom Nedelje ponosa u Beogradu će biti organizovano više od 60 izložbi, koncerata, filmskih projekcija, debata i konferencija.

Kao i prethodnih godina obuhvatiće i Prajd forum i konferenciju koja će ove godine biti posvećena pravnom regulisanju položaja istopolnih zajednica.

Nedelja ponosa završiće se u nedelju 16. septembra Paradom ponosa koja se organizuje pod sloganom "Reci DA".

Povorka će krenuti sa Trga Slavija, a kretaće se ulicom Kralja Milana, Kolarčevom, preko Trga Republike, Vasinom, do Studentskog Trga. Posle toga, u Studentskom parku od 16.00 do 20.00 časova biće organizovan zabavni program koji je otvoren za javnost.

Prva beogradska Parada Ponosa je organizovana 30. juna 2001. pod sloganom "Ima mesta za sve nas", kada su pripadnici desničarskih organizacija i navijača napali manji broj okupljenih na Trgu Republike. Povređeno je više od 40 osoba, dok je zvanična reakcija Vlade izostala.

Prvi Beograd Prajd koji je protekao bez incidenata održan je 28. septembra 2014. godine pod sloganom "Ponos za sve".

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Preteće pismo stiglo na adresu novopazarskog Sandžačkog odbora za ljudska prava

Novi Pazar, 18. februar 2019. – Nevladina organizacija „Sandžački odbor za za&…