Naslovna Politika Evropska unija Srbija i Evropska unija Podrška članstvu u EU u porastu

Podrška članstvu u EU u porastu

2 min read
0
493

Građani Srbije nisu dovoljno informisani o pregovorima Srbije za članstvo u EU i većina njih nema pozitivno mišljenje o Uniji.

Ipak, smatraju da bi članstvo u EU Srbiji donelo koristi i njima samima i društvu u celini, pa bi zbog toga podržali pristupanje Srbije EU ukoliko bi se sada održao referendum, pokazalo je istraživanje predstavljeno 25. marta, koje je IPSOS Stratedžik marketing sproveo za Novinsku agenciju Beta. Trend rasta podrške članstvu u EU beleži se od 2012. godine, rečeno je na predstavljanju istraživanja.

“Od kraja 2012. imamo uzlaznu liniju, danas imamo više ljudi nego pre godinu ili godinu i po dana koji bi podržali ulazak u EU”, izjavio je predstavnik IPSOS Stratedžik marketinga Predrag Kurčubić predstavljajući istraživanje sprovedeno u okviru projekta Argus koji agencija Beta sprovodi uz podršku EU.

Na referendumu o članstvu u EU u ovom trenutku bi se za članstvo izjasnilo 54% građana, pri čemu bi 29% sigurno glasalo za, a 26% verovatno, dok bi 19% bi bilo sigurno protiv, a 8% bi verovatno reklo "ne", pokazalo je istraživanje sprovedeno od 22. do 27. februara na reprezentativnom uzorku većem od 1.000 ispitanika. Ne bi glasalo 13% ispitanika, dok je 6% reklo da ne zna.

Percepcija Sadrzaja Poglavlja 23 i 24 Pregovora Za Pristup Srbije EU

Opširnije o istraživanju koje je sproveo Ipsos Strategic Marketing možete pročitati na portalu euractiv.rs.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija i Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Objavljen usaglašen nacrt revidiranog Akcionog plana za poglavlje 23

Beograd, 12. jun 2019. – Ministarstvo pravde objavilo je usaglašen Nacrt revidiranog…