Naslovna Politika Pokret Centra: Otvorenim raspravama do predloga za izmene zakona koji je doveo majke u situaciju da se bore za golu egzistenciju

Pokret Centra: Otvorenim raspravama do predloga za izmene zakona koji je doveo majke u situaciju da se bore za golu egzistenciju

2 min read
0
162
Pokret centra

Beograd, 9.septembar 2018. – Pokret centra organizovaće u četiri grada otvorene rasprave pod nazivom “Mame su zakon” s ciljem da iz tih rasprava proistekne predlog za izmene Zakona o finansijskoj pomoći porodici sa decom, koji je, kako se ocenjuje, doveo majke u situaciju da se bore za golu egzistenciju.

Otvorene rasprave biće održane u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

Naš je jedini cilj da se u najkraćem roku usvoje izmene koje će sprečiti da se žene u jednom od ekonomski najzahtevnijih perioda u životu ne bore za golu egzistenciju”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su pojedine majke već dobile rešenja za porodiljsko odsustvo, a iznosi na njima su “sramno niski, nedovoljni i za dnevno preživljavanje, a kamoli mesečno”.

Imali smo uvid u neka do sada dostavljena rešenja o isplatama tokom porodiljskog odsustva, među kojima su i ona po kojima će pojedine žene primati samo oko dve hiljade dinara bruto za ceo mesec”, piše u saopštenju.

Precizira se da će na otvorene rasprave biti pozvani i predstavnici Skupštine i Vlade Srbije, nezavisnih institucija, članice Ženske parlamentarne mreže, nevladine organizacije, udruženja i grupe građana, trudnice, porodilje i sve zainteresovane građanke i građani.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…