Naslovna Politika Pokret slobodnih građana i Zelena ekološka partija potpisali sporazum o saradnji

Pokret slobodnih građana i Zelena ekološka partija potpisali sporazum o saradnji

2 min read
0
196
Pokret slobodnih građana i Zelena ekološka partija

Beograd, 7. avgust 2018. – Predsednici Pokreta slobodnih građana (PSG) i Zelene ekološke partije Zeleni Saša Janković i Dejan Bulatović potpisali su sporazum o strateškoj saradnji, jer, kako su naveli, nijedan cilj, pa ni ekološki ne može biti ostvaren u nedemokratskom društvu.

Saša Janković je objasnio da je u programu PSG-a ekologija, ali da će o toj temi moći da razmišljaju “kada sklone neke teže oblake sa horizonta”.

PSG je slične sporazume potpisao sa drugim organizacijama, Mađarskim pokretom, Novim pokretom, Šumadijskom regijom. To je način bilateralne saradnje”, kazao je Janković.

On je dodao da je to prvi sporazum PSG-a sa jednom registrovanom strankom i da je predsedništvo Pokreta predvidelo da Zelena partija dobije “zelenu stolicu” u njihovoj politici.

Na pitanje da li je ovaj sporazum početak osnivanja opozicionog pokreta, Janković je objasnio da je u pitanju bilateralni sporazum, a da će obavestiti javnost kada budu imali “građanski dogovor”.

Predsednik Zelene ekološke partije Zeleni Dejan Bulatović je kazao da je njihova koalicija ideološki bliska, a njhovo partnerstvo strateško.

Verujem da će i buduće organizacije koje se budu priključivale ovoj grupaciji takođe biti ideološki bliske, da ćemo biti ta građanska i evropska Srbija koja će u finišu imati poslednji udarac, a to je smena vlasti i uvođenje Srbije u red”, rekao je Bulatović.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…