Naslovna Politika Pokret slobodnih građana podneo krivičnu prijavu protiv funkcionera Srpske napredne stranke

Pokret slobodnih građana podneo krivičnu prijavu protiv funkcionera Srpske napredne stranke

2 min read
0
242
Pokret slobodnih građana (PSG)

Beograd, 6. septembar 2018. – Pokret slobodnih građana podneo je krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika i funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića jer je izjavom “zajednički život sa Šiptarima u istoj državi je nemoguć, vremenom oni će nas pojesti” izazvao nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost, saopšteno je iz te stranke.

PSG navodi da je neprihvatljivo da takve stavove iznosi funkcioner vladajuće stranke, koji otežavaju uspostavljanje normalnih odnosa “u delu Evrope koji karakteriše multietničnost i zajednički život građana različitih nacionalnosti”.

Vrh stranke čiji je glasnogovornik Vladimir Đukanović je već poznat po krvavom pokušaju etničkog inženjeringa, a najave novog ‘razgraničenja’, ‘podizanja zidova ili žica’ uvod su u nastavak politike koja je Srbiji ukrala 30 godina”, navode iz PSG.

Kako se dodaje, Građanski blok 381, čiji je član PSG, je u svom osnovnom dokumentu jasno naglasio da će se zalagati za smanjivanje etničkih distanci, negovati kulturu tolerancije u odnosu sa drugima i stvaranjem uslova za istorijsko pomirenje zavađenih naroda raditi na skandinavizaciji regiona.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

PrEUgovor: U Srbiji zabrinjavajuće tendencije u oblastima vladavine prava

Beograd, 16. april 2019. – Rokovi za ispunjavanje preuzetih obaveza iz akcionih plan…