Naslovna Politika Policijska država i socijalna nepravda pravo su lice autokratske vlasti u Srbiji

Policijska država i socijalna nepravda pravo su lice autokratske vlasti u Srbiji

2 min read
0
152
Građanski blok 381

Beograd, 26. novembar 2018. – Građanski blok 381 saopštio je da se oštro protivi smanjivanju sredstava za socijalnu zaštitu i kulturu u budžetu Srbije za narednu godinu, dok se istovremeno povećavaju troškovi za policiju, vojsku i avio službu.

Srbiji trebaju socijalna sigurnost, smanjivanje socijalnih razlika, kultura i mir, sloboda i pravda. Umesto njih, vlast planira pretorijansku gardu, strah, nesigurnost i avione na pisti spremne za beg. Policijska država i socijalna nepravda pravo su lice autokratske vlasti u našoj zemlji i Predlog zakona o budžetu to tačno prikazuje“, ocenjuje se u saopštenju za javnost.

Navodi se da predlog zakona o budžetu predviđa umanjenje sredstava za socijalnu zaštitu za više od jedne i po milijarde dinara, kao i 900 miliona dinara manje za subvencije u kulturi, dok je s druge strane predviđeno 11,3 milijarde dinara više za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova, 23,3 milijarde dinara više za ministarstvo odbrane, a sredstva za avio službu vlade su gotovo udvostručena.

Podsetili su da su u u svom programu jasno istakli da će graditi socijalno odgovornu državu sa čovekom i ljudskim potrebama u centru pažnje, a da se ulaganja u obrazovanje, zdravstvo i kulturu više neće smatrati troškom, već najboljom investicijom u budućnost Srbije kao normalne i uređene države.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Prespanski sporazum ne može postati obrazac za rešavanje drugih sporova na Balkanu

London, 20. maj 2019. – Prespanski sporazum kojim je rešen spor Grčke i Sever…