Naslovna Civilno društvo Političari prednjače sa pretnjama i uvredama protiv novinara na društvenim mrežama

Političari prednjače sa pretnjama i uvredama protiv novinara na društvenim mrežama

2 minuta za čitanje
0
262
mobilni

Beograd, 23. oktobar 2019. – Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je ove godine u odnosu na prethodnu utrostučen broj pretnji, uvreda i jezika mržnje na društvenim mrežama protiv novinara, u čemu prednjače političari.

Kako se navodi, UNS je u bazi za ovu godinu od ukupno 75 slučaja napada i pritisaka na novinare i medijske radnike evidentirao 20 pretnji, jezika i govora mržnje i vređanja kolega na društvenim mrežama, u čemu prednjače političari.

U odnosu na 2018. godinu na društvenim mrežama Tviter, Fejsbuk i Instagram utrostučen je broj pretnji, uvreda i jezika mržnje protiv novinara“, naveo je UNS i dodao da je prošle godine registrovano šest pretnji na društvenim mrežama, u okviru kojih su i slučajevi jezika mržnje.

Poznati i manje poznati tviteraši ove godine kolegama su zbog pisanja pretili zatvorom, psovali ih, vređali i označavali. Takvi tvitovi su izazivali i “davali za pravo” i njihovim pratiocima da upućuju slične komentare novinarima, ukazao je UNS i naveo slučajeve koje je zabeležio.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa i lišenja slobode

Beograd, 03. decembar 2021. – Brošura „Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa …