Naslovna Civilno društvo Posmatračka misija Crte povlači posmatrače sa terena i apeluje na odlaganje izbora

Posmatračka misija Crte povlači posmatrače sa terena i apeluje na odlaganje izbora

1 minuta za čitanje
0
192
CRTA

Beograd, 16. mart 2020. – Posmatračka misija Crte povukla je svih 120 dugoročnih posmatrača sa terena širom Srbije zbog ozbiljnosti situacije sa korona virusom, saopšteno je iz te organizacije.

Nakon odluke o uvođenju vanrednog stanja, Crta je apelovala na institucije da odlože izborni proces do uspostavljanja uslova bez ograničenja ljudskih i građanskih prava, i time „postupe odgovorno prema građanima Srbije“.

U saopštenju je navedeno da su Crtini posmatrači počeli dugoročno praćenje predizbornog perioda u Srbiji, u skladu s međunarodnim standardima za nezavisno građansko posmatranje izbora tri nedelje pre njihovog raspisivanja.

Tim od 120 dugoročnih posmatrača na terenu pratio je od 11. februara sve aspekte izbornog procesa: od rada izborne administracije, komunikacije stranka sa građanima, funkcionerske kampanje i zloupotrebe javnih resursa do potencijalnih slučajeva potkupljivanja i pritisaka na birače.

Crtini dugoročni posmatrači nastaviće praćenje izveštavanja medija o kampanji, kao i kampanju na društvenim mrežama, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NVO ASTRA: Pandemija izmenila tokove trgovine ljudima

Beograd, 01. decembar 2020. – Pandemija korona virusa je izmenila tokove trgovine lj…