Naslovna Politika Poverenik: Još jedan u nizu “jeftinih pokušaja dezinformisanja javnosti”

Poverenik: Još jedan u nizu “jeftinih pokušaja dezinformisanja javnosti”

2 min read
0
231
Poverenik za informacije o javnog značaja u zaštitu podataka o ličnosti

Beograd, 3. jul 2018. –  Poverenik za informacije od javnog značaja ocenio je da je saopštenje NVO iz Trstenika, Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije -Transparentnost da navodno nije odgovorio na njihov zahtev za informacijama i u kome se insinuira da poverenik nešto "krije", samo još jedan u nizu "jeftinih pokušaja dezinformisanja javnosti".

U saopštenju poverenik je naveo da je odgovorio u zakonskom roku od 15 dana na zahtev za pristup informacijama.

"Očigledno se radi o naručenoj, klijentelističkoj a nevešto i providno izvedenoj 'akciji' čiji je cilj skretanje pažnje javnosti sa neuporedivo ozbiljnijih problema u vezi sa radom državnih organa na koje poverenik ukazuje", ocenjuje se u  saopštenju.

Poverenik je naveo da je zahtev za informacijama podnet 8. juna emailom, ali očigledno namerno u neradno vreme u petak u 19:32.

Dodaje se da je zahtev zaveden odmah, prvog radnog dana, 11. juna, a na njega je, iako je po zakonu rok mogao biti produžen na 40 dana, budući da je podrazumevao dearhiviranje i dostavljanje mnoštva dokumenata, preko 400 strana, ipak odgovoreno 25. juna, u zakonom predviđenom roku od 15 dana.

"Već sutradan, 26. juna tražena dokumentacija je bila u pošti u Trsteniku koja je pokušala uručenje, ali tražilac informacija, prema do danas raspoloživim informacijama, nije primio niti je nakon ostavljenog obaveštenja preuzeo istu", naveo je poverenik.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Hrvatska nije glavni kočničar ulaska Srbije u EU

Brisel, 23. septembar 2018. – Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Nemačka, koje žele…